The Feather of Truth or
the truth for beautiful skin

Ценности, философия, история

Черпим мъдрост от традициите, вдъхновяваме се от природата, разчитаме на науката

Maat2

Използването на етерични масла датира от дълбока древност, а прилагането на благоуханията за лечение и различни ритуали, е било традиция позната още в древен Египет. В египетската митология богинята МААТ персонифицира концепцията за истина, баланс, ред, хармония, законност и справедливост. Също така, богинята е свързвана с контрол над сезоните и звездите, действията на смъртните и боговете които възстановили ред от хаоса в момента на сътворението.

За древните египтяни МААТ превъплъщавала етичните и морални принципи, които всеки трябвало да следвани през житейския им път, в края на който сърцата на смъртните се измервали на везна, от другата страна на която стояло перото на истината, принадлежащо на богинята МААТ.

Ние считаме, че ценностите и житейската философия на древните народи са актуални и непреходни. Тези принципи са наше кредо, въплътено в наименованието на нашата фирма и ръководят ежедневните ни дейности на работа, корпоративна и социална отговорност.

Inspired by nature, we extract
truly precious plant ingredients

История, път или 20 вълнуващи години…

Екомаат е водещ български производител на био сертифицирани eтерични масла и иновативни екстракти, био козметика и хранителни добавки. 20 години опит в индустрията, наложиха принципи, с които не правим компромис. Така, уверени във всяка съставка, която влагаме в продуктите си, създаваме качество и чистота, които очароват. Вдъхновени от природата, извличаме истински скъпоценни растителни съставки, спазвайки строго природното равновесие и прилагайки най-добрите, модерни и екологични практики.

2002

Засадихме първите си градини с българска маслодайна роза и лавандула

2003

Заработи модерна дестилерия за преработка на етерично маслени суровини

2004

Сертифицирахме се за Био производство съгласно стандартите на ЕС и САЩ

2005

Родиха се първите ни козметични продукти - СПА Маат за професионална употреба

2007

Първата и единствената в България технология за екстракция със свръх критичен CO2 e факт!

2009

Създадохме La Vie en Rose - хранителни добавки с розово масло и козметична концепция

2010

Получихме награда за интензивно развитие на БНАЕМПК – златна роза

2011

Създадохме Natural & Deluxe - луксозна козметична линия с СО2 екстракти

2011 - 2015

Разширихме и девирсифицирахме площите с етерично маслени култури

2017

Сертифицирахме производствените дейности според изискванията на ISO 9005 и ISO 22000

2018

Разширихме капацитета на производство на крайни продукти в нова лаборатория

2020

Стартира участието ни в научно изследователски проект по програма Хоризонт 2020

Иновации, лидерство, принципи

Нашата стратегия за лидерство не включва растеж измерим в увеличаване на производствен капацитети и обработваеми площи – този ръст е естествен и за нас е очакван. Развититето на фирма Екомаат е основано на преимуществата от инвестиции в иновции, технологичната диверсификация, пълният контрол на всички нива в производството и на качествата на нашия екип.

Image module

Производство

в затворен цикъл

Култивираме над 500 декара собствени градини с етерично маслени култури, които отглеждаме според принципите на био земеделието и стриктни, агроекологични стандарти в индустрията. Контролираме всеки производствен етап – от растението до опактовката на продукта, за да осигурим най-високо качество. 

Image module

Традиция съчетана с иновации

и модерни технологии

Изпреварваме тенденциите с изключително прозводствено ноу-хау, модерно оборудване и най-новите разработки в областта на преработката на растителни суровини. Разполагаме с най-модерната и единствена в България технология за екстракция със свръхкритичен въглероден двуокис. 

Image module

Качество гарантирано

от най-високите стандарти

Покриващи стандартите за качество и безопасност по ISO, продуктите, които произвеждаме, са био сертифицирани и отговарят на най-строгите изисквания на био регламентите EU 834/2007 & USDA NOP – високо ниво на сертификация, допустимо единствено за продукти, чиито състав съдържа 100% био сертифицирани съставки.

Хората в Екомаат

Хората с техния опит, знания, енергия и вдъхновение са най-ценният актив във всяка една сфера на живота. Хората на Екомаат – от земеделските работници, през технолозите и химиците работят отдадено, в хармония с природата, с внимание в детайла и с постоянно любопитство към новото и по-доброто. Защото заедно успяваме да създаваме все по-качествени продукти, които помагат да живеем по-чисто и природосъобразно, обичайки природата и ценейки най-скъпоценните ѝ ресурси.

Сертификации и отличия