Вдъхновени от природата, извличаме
безценните растителни вещества
Внимателно следваме
естественото равновесие
Прилагаме най-добрите,
модерни и екологични практики

Ценности, философия, история

Черпим мъдрост от традициите, вдъхновяваме се от природата, разчитаме на науката

Maat2

Използването на етерични масла датира от дълбока древност, а прилагането на благоуханията за лечение и различни ритуали, е било традиция позната още в древен Египет. В египетската митология богинята МААТ персонифицира концепцията за истина, баланс, ред, хармония, законност и справедливост. Също така, богинята е свързвана с контрол над сезоните и звездите, действията на смъртните и боговете които възстановили ред от хаоса в момента на сътворението.

За древните египтяни МААТ превъплъщавала етичните и морални принципи, които всеки трябвало да следвани през житейския им път, в края на който сърцата на смъртните се измервали на везна, от другата страна на която стояло перото на истината, принадлежащо на богинята МААТ.

Ние считаме, че ценностите и житейската философия на древните народи са актуални и непреходни. Тези принципи са наше кредо, въплътено в наименованието на нашата фирма и ръководят ежедневните ни дейности на работа, корпоративна и социална отговорност.

История, път или 20 вълнуващи години…

Екомаат е водещ български производител на био сертифицирани eтерични масла и иновативни екстракти, био козметика и хранителни добавки. 20 години опит в индустрията, наложиха принципи, с които не правим компромис. Така, уверени във всяка съставка, която влагаме в продуктите си, създаваме качество и чистота, които очароват. Вдъхновени от природата, извличаме истински скъпоценни растителни съставки, спазвайки строго природното равновесие и прилагайки най-добрите, модерни и екологични практики.

2002

Засадихме първите си градини с българска маслодайна роза и лавандула

2003

Заработи модерна дестилерия за преработка на етерично маслени суровини

2004

Сертифицирахме се за Био производство съгласно стандартите на ЕС и САЩ

2005

Родиха се първите ни козметични продукти - СПА Маат за професионална употреба

2007

Първата и единствената в България технология за екстракция със свръх критичен CO2 e факт!

2009

Създадохме La Vie en Rose - хранителни добавки с розово масло и козметична концепция

2010

Получихме награда за интензивно развитие на БНАЕМПК – златна роза

2011

Създадохме Natural & Deluxe - луксозна козметична линия с СО2 екстракти

2011 - 2015

Разширихме и девирсифицирахме площите с етерично маслени култури

2017

Сертифицирахме производствените дейности според изискванията на ISO 9005 и ISO 22000

2018

Разширихме капацитета на производство на крайни продукти в нова лаборатория

2020

Стартира участието ни в научно изследователски проект по програма Хоризонт 2020

Иновации, лидерство, принципи

Нашата стратегия за лидерство не включва растеж измерим в увеличаване на производствен капацитети и обработваеми площи – този ръст е естествен и за нас е очакван. Развититето на фирма Екомаат е основано на преимуществата от инвестиции в иновции, технологичната диверсификация, пълният контрол на всички нива в производството и на качествата на нашия екип.

Image module

Производство

в затворен цикъл

Култивираме над 500 декара собствени градини с етерично маслени култури, които отглеждаме според принципите на био земеделието и стриктни, агроекологични стандарти в индустрията. Контролираме всеки производствен етап – от растението до опактовката на продукта, за да осигурим най-високо качество. 

Image module

Традиция съчетана с иновации

и модерни технологии

Изпреварваме тенденциите с изключително прозводствено ноу-хау, модерно оборудване и най-новите разработки в областта на преработката на растителни суровини. Разполагаме с най-модерната и единствена в България технология за екстракция със свръхкритичен въглероден двуокис. 

Image module

Качество гарантирано

от най-високите стандарти

Покриващи стандартите за качество и безопасност по ISO, продуктите, които произвеждаме, са био сертифицирани и отговарят на най-строгите изисквания на био регламентите EU 834/2007 & USDA NOP – високо ниво на сертификация, допустимо единствено за продукти, чиито състав съдържа 100% био сертифицирани съставки.

Хората в Екомаат

Хората с техния опит, знания, енергия и вдъхновение са най-ценният актив във всяка една сфера на живота. Хората на Екомаат – от земеделските работници, през технолозите и химиците работят отдадено, в хармония с природата, с внимание в детайла и с постоянно любопитство към новото и по-доброто. Защото заедно успяваме да създаваме все по-качествени продукти, които помагат да живеем по-чисто и природосъобразно, обичайки природата и ценейки най-скъпоценните ѝ ресурси.

Сертификации и отличия